NK Žalec | Pregled jesenskega dela sezone: Selekcija U10
21945
post-template-default,single,single-post,postid-21945,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Pregled jesenskega dela sezone: Selekcija U10

Selekcija U10 pod vodstvom trenerja Grege Brgleza trenira trikrat tedensko. Ob koncih tedna se mladi nogometaši z vrstniki merijo na turnirjih v igri 7 na 7. Na treningih so v ospredju tehnične vaje in nadgradnja osnov nogometne igre. »Pozna se, da so otroci prišli iz majhnih igrišč, pogosto se tako zadržujejo preveč skupaj, a to je popolnoma normalno, otroke pač žoga potegne za sabo. Počasi se učimo občutka za prostor in moram priznati, da fantje hitro napredujejo. Iz tekme v tekmo smo igrali bolje, zadovoljen sem predvsem z njihovo borbenostjo. Dokazujejo, da imajo radi nogomet,« jesenski del sezone ocenjuje trener Grega Brglez.

Mladi nogometaši bodo v prihodnjem tednu začeli s treningi v telovadnicah. »Tudi med zimo bo poudarek na tehničnih vajah, seveda pa je potrebno pri desetletnikih vse te tehnične elemente graditi skozi igro in zabavo. Za zdaj težimo k temu, da nogometaši nenehno menjajo pozicije na igrišču, navaditi se morajo na različne položaje, saj je v tej fazi nogometnega razvoja še absolutno prezgodaj, da bi nekoga označili kot branilca, drugega kot vezista, napadalca … To pride kasneje. Obisk na treningih je zelo dober, za kar se moram zahvaliti tudi staršem, ki otrokom omogočajo, da trikrat tedensko obiskujejo treninge,« misli pred začetkom zimskega dela strne Grega Brglez.

Zimski urnik treningov selekcije U10:

Ponedeljek: 17:00 – 18:00 (OŠ Petrovče)

Petek: 16:30-18:00 (OŠ Žalec)

Sobota: 08:00-09:05 (OŠ Griže)

Seznam nogometašev selekcije U-10 si lahko ogledate TUKAJ.